Café Murphy’s realiseert €15.000 extra omzet met de BarDoggy App

Met het feestnummer ‘Hey Baby’ scoorde Frank van Bemmelen en Angela van der Vlist één van de grootste Nederlandse feest-hits allertijden. Het bouwen van een feestje zit deze ondernemers dan ook in de genen en wie wel eens uitgaat in Haarlem weet het al lang! Als je zin hebt in een feestje moet je bij De Murphy’s zijn.

Maar het opbouwen van een succesvolle zaak gaat niet vanzelf. Inmiddels zit de Murphy’s in het derde levensjaar en tot nu blijft de omzet groeien.

Frank en Angela laten zien dat je nog steeds een goede boterham kunt verdienen met een nachtzaak. Maar dan moet je er wel vol voor gaan.

 

Marketing voor nightlife venues

Qua marketing zijn ze dan ook erg actief. Wekelijks wordt er geposts op Facebook en inmiddels ook op Instagram en Snapchat. Elk bericht wordt voorzien van hashtags en verwijzingen naar events en influencers. Het genereert wekelijks een mooi bereik en zorgt er voor dat de Murphy’s regelmatig bij de doelgroep in beeld is.

Frank van Bemmelen (eigenaar van de Murphy’s) zegt: ‘Sinds januari 2016 maken we gebruik van de BarDoggy app. Ons publiek is er erg blij mee en komt elke week weer terug om gebruik te maken van de deals die we in de app zetten. Het resultaat liegt er niet om. In Januari 2016 werden er 82 drankjes in 1 maand gekocht met gebruik van de app, anderhalf jaar later ging er met 1160 drankjes bijna 15 keer zoveel over de toonbank.’

We verkopen duidelijk meer van de producten die we via de App aanbieden. Hierdoor halen we makkelijker onze volume afspraken waardoor de bonus ook weer gunstig uitpakt plus we kunnen partijen die tegen de t.h.t. datum aanlopen sneller later rouleren.

Statistieken Bardoggy

Van de ruim 600 gasten die de app gebruikt hebben om een deal in te wisselen was de gemiddelde leeftijd 21 jaar. 51,3% is vrouw en tussen 0.15 en 0.45 ligt de piek van het inwisselen. De customer lifetime value van de meest actieve gast is via de app bijna €400. Als je bedenkt dat de acties maar een klein deel van zijn bestellingen zijn dan weten we nu al dat deze bezoeker tussen de 5 en de 10 duizend euro voor ons waard is. Na zijn eerste keer heeft deze gast nog 44 keer andere dagen gebruik gemaakt van een BarDoggy deal. Gemiddeld pakt de Murpy’s voor iedere nieuwe gebruiker €25 aan omzet via de app.

De BarDoggy app is niet meer weg te denken uit de Murphy’s.

Angela van der Vlist ligt toe: Elke maand worden er meer dan 1.000 drankjes met de app besteld en is het voor gasten een reden om als ze uitgaan toch zeker ook even een drankje bij ons te komen drinken. En tja, als je eenmaal binnen bent, zie dan maar weer eens weg te komen 🙂

Ben jij actief met socialmedia, wil je meer herhaalbezoeken en wil je de verkoop van bepaalde drankjes stimuleren? Wil je inzicht in de waarde van je gasten en zoek je een tool om de omzet te verhogen? Ga dan ook actief aan de slag met BarDoggy.

BarDoggy is gratis en ondersteund je graag om er samen een succes van te maken.

Bron: Linkedin

Stapgids

Stapgids.NL is een jong platform waarop het enthousiasme voor stappen, uitgaan, festivals, nachtleven, drank, en meer gedeeld wordt met elkaar.

Related Post

thumbnail
hover

Carnaval 2018 in het Lampegat

Carnaval 2018 staat weer voor de deur en dat zal ook in het Lampegat in Eindhoven niet ongezien voorbij gaan. Er zijn gedurende de week met ...

thumbnail
hover

Evenementen bier fabel of bedrog?

Is evenementen bier een fabel of bedrog? Dat is de vraag die door studenten van de Fontys hogescholen in Eindhoven onderzocht wordt. Nadat o...

thumbnail
hover

Cafés Den Bosch terug te vinden...

Drie cafés in Den Bosch vertegenwoordigen de ranglijst – cafe top 100 – van Misset Horeca. Het zijn Bar le Duc op plaats nummer...