Op stap in Vang Vieng Laos

Wanneer je aan het dorpje Vang Vieng in Laos denkt, zul je niet zo snel aan het bruisende uitgaansleven denken. Ehm… je zal misschien denken ‘Vang Vieng’ ??? Laos ??? Ja, oke dat kan ik mij voorstellen, wellicht is een kleine toelichting op zijn plaats. Vang Vieng is een plaatsje ten noorden van de hoofdstad Vientiane in het land Laos in Zuid Oost Azie. Dit land ligt tussen 5 landen in namelijk China, Vietnam, Cambodja, Thailand en Myanmar. Voor veel backpackers die Laos bezoeken is Vang Vieng een tussenstop wanneer ze op doorreis zijn naar Luang Prabang.

Uitgaan in Vang Vieng

De omgeving is werkelijk prachtig met bergen, watervallen en een groene omgeving. Het dorpje zelf is klein en heeft een aantal plekken waar je als backpacker kunt uitgaan. Afhankelijk van de drukte komen de reizigers vaak samen in een van de zaken om de relatief goedkope alcoholische versnaperingen te nuttigen en een gratis t-shirt te scoren (Sakura bar), die je vervolgens door heel het land en daarbuiten door de backpackers gedragen ziet worden!

In het weekend is er ook een georganiseerde jungle party. Kleine trucks waar je achterin kunt zitten brengen je voor een klein bedrag naar de locatie in de middle of nowhere. Hier wordt vaak tot in de vroege uurtjes gefeest. De entourage is geheel op backpackers gericht en deze groep mensen zijn dan ook in de ruime meerderheid. Het geluid en de beats uit de boxen worden vaak verzorgd door een buitenlander, oftewel ‘Farang’ zoals ze in Laos genoemd worden.

Tuben in de rivier van Vang Vieng

Een leuke middagbesteding is het tuben in de rivier in Vang Vieng. Vroeger was dit een soort van kroegentocht waarbij je in een opblaasband ergens de rivier in ging en met de stroom mee zo naar het eindpunt dreef. Onderweg stopte je bij verschillende punten aan het water waar gefeest en gedronken kon worden. Op het moment dat ik er was waren er een stuk minder punten om te feesten en te drinken. In het verleden heeft dit namelijk aan meerdere mensen het leven gekost omdat men stomdronken de rivier op ging. Maar wanneer je met een groepje de rivier op gaat met een pilsje hoeft er niks aan de hand te zijn. Een schitterende tocht door een prachtige natuur met een lekker pilsje, schitterende ervaring die ik iedereen zou aanraden!

Vang Vieng heel wat duizenden kilometers ver weg, maar er valt genoeg te beleven om een paar dagen helemaal los te gaan.

Stapgids

Stapgids.NL is een jong platform waarop het enthousiasme voor stappen, uitgaan, festivals, nachtleven, drank, en meer gedeeld wordt met elkaar.

Related Post

thumbnail
hover

Carnaval 2018 in het Lampegat

Carnaval 2018 staat weer voor de deur en dat zal ook in het Lampegat in Eindhoven niet ongezien voorbij gaan. Er zijn gedurende de week met ...

thumbnail
hover

Café Murphy’s realiseert €15.000 extra omzet...

Met het feestnummer ‘Hey Baby’ scoorde Frank van Bemmelen en Angela van der Vlist één van de grootste Nederlandse feest-hits allertijd...

thumbnail
hover

Evenementen bier fabel of bedrog?

Is evenementen bier een fabel of bedrog? Dat is de vraag die door studenten van de Fontys hogescholen in Eindhoven onderzocht wordt. Nadat o...